Nieuwe uitdaging, het looprecept

Als huisartsen gaan we ons meer inzetten voor een gezondere leefstijl voor onze patiënten. Bewegen heeft een gunstig effect op uw mentale en lichamelijk gezondheid. Onze praktijken bieden u daarom het looprecept.

Wat is het looprecept?

Het Looprecept houdt in dat wij iedere week wandelen met een groep patiënten. De wandeling wordt begeleid door één van de huisartsen en/of praktijkondersteuner. En u kunt daar ook aan meedoen!

Wanneer?

De wandeling is op iedere donderdag van 11:30 uur tot ca. 12:10 uur. Er zal in twee groepen gelopen worden, een snelle en een langzame groep. Wij starten hiermee vanaf 2 maart 2023.

Wij adviseren u om schoenen aan te trekken waarop u makkelijk kunt lopen.

We zien u graag bij het Looprecept!

Platform Rouw, Verlies en Zingeving

Verlies kan erg ingrijpend zijn. Er is tijd nodig om verlies en gevoelens van rouw te integreren in je leven. Misschien rouw je om het overlijden van een dierbare, om je scheiding of het verlies van je relatie, baan, gezondheid, huisdier – of je ongewenste kinderloosheid. Ook corona heeft voor veel mensen voor verlies gezorgd.

Rouwen is voor veel mensen een intense periode in hun leven. Iedereen ervaart rouw op zijn eigen manier, met verschillende emoties en gevoelens. Als je rouw doorvoelt, kun je beetje bij beetje leren leven met je verlies en het meenemen op je levenspad.

Bij het Platform Rouw, Verlies en Zingeving kunnen bewoners van Capelle aan den IJssel terecht voor alles wat ze tegenkomen in een rouwfase. Wij helpen je om jouw gevoelens en emoties bespreekbaar te maken. Ieder mens is uniek – dus ook de manier waarop je rouwt.

De samenwerkende organisaties bieden een heel aantal mogelijkheden. Meer informatie is ook te vinden op rouwenverlies.nu. Hieronder is ook de flyer te lezen en downloaden.

Spoor20 fysiotherapie

De fysiotherapiepraktijk in het gezondheidscentrum heeft een nieuwe naam; Spoor20 fysiotherapie.

Lees hier het artikel op hun eigen website.

Praktijkondersteuner GGZ jeugd

In november is er een proefproject gestart voor geestelijke ondersteuning voor jeugdige patiënten van alle huisartsen in Capelle-Schollevaar. Marion is vanuit het CJG Capelle aan den IJssel op woensdagmiddag aanwezig in gezondheidscentrum Spoorlaan. Wilt u hier meer over weten, bespreek het dan met uw huisarts.

Onnodige telefoontjes overstromen huisartsenposten: ‘Bijna helft van de mensen zou niet hoeven bellen’

Huisartsenposten luiden de noodklok over de enorme stroom aan niet-spoedeisende telefoontjes die zij krijgen. In combinatie met een fors personeelstekort betekent het dat de wachttijd voor patiënten die in de avond of het weekeinde bellen, kan oplopen tot een uur. Als op korte termijn niets verandert, dreigen huisartsenposten in de Rotterdamse regio gesloten te moeten worden.

Lees verder

  • 1
  • 2

Locatie Gezondheidscentrum Spoorlaan

Spoorlaan 20 C - F
2908 BG
Capelle aan den IJssel